W ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości klasa
skorzystała z zaproszenia na warsztaty kulinarne
do Studia kulinarnego Przystanek11. Spotkanie było podzielone na dwa etapy.
W pierwszym z nich właścicielka studia pani Danuta Cebetewicz-Goliwąs opowiedziała uczniom o cechach dobrego przedsiębiorcy, jej drodze zawodowej i decyzji o otwarciu własnego biznesu. Właścicielka podkreśliła znaczenie swoich pasji w doborze ścieżki zawodowej oraz o istocie nieustannego doskonalenia i rozwijania się przez całe życie.
W drugiej części zajęć uczniowie przystąpili do pieczenia babeczek. Przygotowanie ciasta i odmierzenie odpowiednich ilości składników wymagało dokładności i współpracy w grupie.
Wszystkie Cupcakes wyszły wyśmienicie.
Dziękujemy właścicielce studia Przystanek 11 za niezwykle ciekawe wprowadzenie do tematu przedsiębiorczości oraz za możliwość słodkich wypieków.
Organizacją i koordynacją różnorodnych wydarzeń, akcji związanych z Tygodniem Przedsiębiorczości zajęło się Zabrzańskie Centrum Rozwoju Przedsiębiorczości
